Ehdot

netti6Z0A8107-Edit

Info ja kuvausehdot

Ehtojen hyväksyminen on edellytys valokuvaukseen osallistumiselle!

Kuvauksen varaus

Varattuasi kuvauksen sovitaan paikka ja aika, joka on sitova.  Varauksen voi perua 24 tuntia ennen kuvausta, muuten peruuttamattomasta ajasta veloitetaan kuvauksen hinta. Poikkeuksena on sairastuminen tai loukkaantuminen, josta kuitenkin ilmoitettava mahdollisimman pian ennen kuvausaikaa.

Miten valmistautua?

Koiralle on hyvä ottaa mukaan palkaksi oikein hyviä herkkuja tai kiva lelu. Mieti mistä koirasi palkkaantuu parhaiten. Mukaan on hyvä valita mahdollisimman huomaamaton panta ja hihna, jotta ne eivät vie kuvissa liikaa huomiota koirastasi.

Ennen kuvausta olisi hyvä varata aikaa hetki kuvauspaikkaan tutustumiseen, jotta koirasi on helpompi keskittyä kuvauksen alkaessa.

Kuvien toimitus

Toimitan 1-2 viikon sisällä koekuvat, joista voit kuvat.fi – sivun kautta valita haluamasi määrän kuvia. Koekuvia ei ole lupa ottaa omaan käyttöön tai julkaista niitä missää, muuten peritään luvatta käytetyistä kuvista lisäkuvahinta. 

Valitut kuvat käsittelen huolellisesti. Teen ensin peruskäsittelyn Lightroomilla mm. valotuksen, valkotasapainon, rajauksen ja värimaailman, jonka jälkeen teen hienosäätöä yksityiskohtiin Photoshopilla. Valmiit kuvat toimitetaan 2-4 viikon sisään siitä, kun asiakas on valinnut kuvat.

Valokuvat toimitetaan kahtena kuvatiedostona kuvat.fi- sivun kautta. Nettikuvat optimoin nettiin sopivaan kokoon ja muotoon, joihin tulee minun logoni. Tulostukseen tarkoitetun kuvatiedostot ovat ilman logoa ja tulostukseen sopivia. Asiakas voi tilata omaan käyttöön kuvatiedostoista haluamiaan tuotteita, tauluja ja valokuvia, mistä kuvapalvelusta haluaa esim. ifolor ja smartphoto. Tulostus tai kuvatuotteiden tilaus ei kuulu hintaan.

Maksaminen

Kuvauksen hintaan kuuluu 4 itse valitsemaasi kuvatiedostoa, voit kuitenkin valita haluamasi määrän kuvia käsiteltäväksi lisäkuvat ovat 35 €/kuva, jotka lisätää lopulliseen hintaan. Hintaan sisältyy matkakulut 25 km matkaan asti, jonka jälkeen hintaan lisätään matkakorvaus. Kuvauksen voit maksaa etukäteen tai koevedoksien luovutuksen jälkeen. Kuvat ja luovutetaan vasta laskun maksun jälkeen. Laskutus toimii Ukko.fi laskutuspalvelun kautta. Kaikki hinnat sisältävät 24 % alv. Joka kymmenes kuva on ilmainen.

Tekijänoikeudet

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossa, sosiaalisessa mediassa sekä valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa ilman erillistä lupaa.

Asiakas saa julkaista kuvia, teettää omaan käyttöön kuvatulosteita ja muita fyysisiä tuotteita missä tahansa ei‐kaupallisessa tarkoituksessa. Kaupalliseen käyttöön kuvia ei saa käyttää ilman erillistä sopimusta. Asiakas ei saa muokata kuvia tai esimerkiksi rajata kuvaajan logoa pois ilman lupaa. Kuvia julkaistaessa voit mielellään mainita tai tägätä kuvaajan @leilaluodemaaphotos.

Kuvaajalla on oikeus myydä tai luovuttaa kuvia kolmansille osapuolille. Kuvia joissa näkyy ihmisiä, niin on sovittava asiasta erikseen ja kuvaaja on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle kuvien mahdollisesta luovutuksesta, jos niissä näkyy ihmisiä.

Varmuuskopiointi ja mahdollinen tuhoutuminen

Kuvaaja on velvollinen huolehtimaan varmuuskopioinnista 9 kuukauden ajan, jonka jälkeen velvollisuus päättyy. Jos kuvat tuhoutuvat kuvaajasta riippumattomista syistä ennen kuvien luovutusta (esim. laitteiden rikkoutuminen), on kuvaaja velvollinen korvaamaan korkeintaan maksetun summan verran.

Erimielisyyksien ratkaiseminen

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset erimielisyydet pyritään ratkaisemaan sovittelemalla. Kaikki lisäykset ja muutokset sopimukseen on tehtävä kirjallisesti tai sähköpostitse.

Vinkki! Kuvien käyttö mobiililla.

Puhelimella kuvaa jakaessa sovellus voi pienentää kuvaa ja heikentää sen laatua oletus asetuksien vuoksi.

Esimerkiksi Android käyttöjärjestelmän Facebook -sovelluksessa löytyy oma asetus Lataa HD-kuvia ja se on oletuksena pois päältä. Tämä asetus olisi hyvä laittaa päälle, jotta kuvat näkyvät hyvän laatuisena Facebookissa.

Android-ohje: avaa Facebook -sovellus -> näpäytä oikeassa ylänurkassa olevaa kolmen viivan ikonia -> rullaa alaspäin ja valitse Asetukset ja yksityisyys -> Asetukset ja rullaa ihan alas asti-> Media ja yhteystiedot -> Aseta päälle asetus ”Lataa kuvia HD-laatuisena”.

Puhelimesi sovelluksessa voi vielä olla Datan säästö päällä, joka myös pienentää kuvien kokoa. Ohje: valitse Asetukset ja yksityisyys -> Datansäästö -> valitse pois päältä.

Vältä kuvien lataamista sosiaalisenmedian kautta puhelimeen ja sen uudelleen käytöä. Somen kautta ladattu kuva ei säilytä alkuperäistä kokoa ja laatua.  

Hyväksyn ehdot

netti6Z0A2891-Edit